Super2 Stellingen

Veelgebruikte toepassingen van de Super2 stellingen zijn:

  • Archiefstelling
  • Bandenstelling
  • Confectiestelling
  • Containerstelling
  • Koelcelstelling
  • Ladenstelling
  • Legbordstelling
  • Vriescelstelling
  • Vuurwerkstelling
  • Winkelstelling

De Super 2 stelling is uniek veelzijdig.

Hierdoor kunnen we een optimale afstemming maken voor uw product, de ruimte, atmosferische omstandigheden, de wijze van presenteren of persoonlijke voorkeur. Een magazijnstelling kan in een handomdraai worden omgevormd van legbordstelling tot vakkenkast, ladenkast, winkelstelling, confectiestelling, bandenstelling of of koelcel – vriescelstelling. Uiteraard zijn alle onderlinge combinaties ook mogelijk!

INDELING VAN NIVEAU’S
De structuur en klemverbinding van staanders en liggers zorgen voor een enorm stabiel basisframe. Hierdoor kunnen niveau’s naar behoefte worden voorzien van staal verzinkte geprofileerde legborden of containers, houten of glazen legborden of propyleen kunststof legborden met een open structuur. Allen zijn per 33 mm in hoogte verstelbaar. Laden, confectiestangen en uitgebreide vakverdeling zijn modulair in te passen.

Geprofileerde legbordpanelen, geklemd in de liggers, zorgen voor zeer hoge draagvermogens. Vervaardigd van duurzaam verzinkt staal.

Modulaire containers zijn uitermate geschikt voor opslag van losse delen. Ze bieden veel volume en goed overzicht.

Solide stalen schotten zorgen voor vakverdeling. Komen er producten bij, dan kan er eenvoudig ingedicht worden !

Winkelstelling

LEGBORDEN
HetSUPER2 systeem kan worden uitgevoerd als legbordstelling of archiefstelling. Een belangrijk verschil met gangbare systemen is de ligger (of drager) van het legbord. Deze loopt bij SUPER2 over de volle breedte. Door deze optimale ondersteuning, kunnen naast standaard staal verzinkte panelen, ook andere materialen worden toegepast. De constructie is erg sterk, zodat klimmen in de stelling geen problemen geeft. De stabiele constructie maakt opstellingen in de vrije ruimte mogelijk. Door het volledig open karakter is SUPER2 van alle zijden toegankelijk !

Hout

Glas

Kunststof

Verzinkt staal

Koelcelstelling / Vriescelstelling

OPEN KUNSTSTOF KOELCEL & VRIESCEL LEGBORDEN
De essentie van de kunststof legbord panelen is de open structuur. Zo kunnen vloeistoffen makkelijk “weglopen” en vindt er luchtcirculatie plaats. Het legbord kent vele toepassingen; voor o.a. koelcel (0 °C), vriescel ( -30 °C), bunkers voor vuurwerkopslag, magazijnen met sprinkler installaties en situaties waarin luchtcirculatie en droging of koeling van belang zijn. De geprofileerde structuur en taaie kunststofsoort staan borg voor hoge draagvermogens. De panelen zijn bovendien eenvoudig uitneembaar om te reinigen. Informeer naar mogelijkheden. 

VAKVERDELING

Om uw producten ook horizontaal van elkaar te kunnen scheiden biedt het SUPER2 legbordstelling systeem praktische oplossingen. Containers kunnen iedere 50 mm worden onderverdeeld met stevige schotten. Voor legborden zijn er vakverdeelschotten die op iedere positie kunnen worden geplaatst. Deze zgn. verschuifbare schotten passen zich eenvoudig aan de breedte van uw producten aan! Volumescheiding ontstaat ook door opzetschotten toe te passen op bestaande legborden. Voor staand materiaal zijn er eveneens slimme oplossingen.

Verdeelschotten, door beugels boven en beneden geklemd, vormen een volledige afscheiding tussen de legborden. Vaste hoogtematen zijn: 244, 344 en 444 mm.

Verdeelschotten die op iedere positie in breedte te plaatsen zijn, passen zich aan uw product aan! Ze zijn leverbaar in 3 vormen; 100 mm hoog, 200 mm hoog en 100/200 mm hoog (trapeziumvorm)

Opzetschotten (met voor- en achterrand) kunnen naderhand op een legbord worden geplaatst. Leverbaar in 100 mm hoog en 100/200 mm hoog (trapeziumvorm)

Voor verticale afscheiding zijn er oplossingen, zoals horizontale en verticale scheidingsbuizen, telescoopstangen en staanderverbindingen. Ieder met de eigen specifieke toepassing, voor bijvoorbeeld staande buizen, stelen, plaatmateriaal, flacons, dossiers enz.

VALBEVEIGING

Om te voorkomen dat staande producten, zoals flacons, spuitbussen e.d. voorover kunnen vallen, biedt de valbeveiliging uitkomst. Het kokerprofiel, wat aan de voorzijde (en eventueel achterzijde) boven het legbord wordt ingehangen, is zeer robuust en eenvoudig iedere 33 mm in hoogte verstelbaar. Ook zijn er meerdere kokers boven elkaar te plaatsen om zodoende een hoge afscheiding of semi-gesloten achterwand te creëren.. 

CONTAINERS

Geïntegreerde containers rekenen af met traditionele stapelbakken op legborden en vakkenkasten. Zoekgeraakte bakken met kostbare inhoud, die voor een klus zijn meegenomen, behoren tot het verleden. Evenals bakken met 10% vullingsgraad, die wèl 100% ruimte innemen. Het kan veel efficiënter en centraler met geïntegreerde containers, die goed zicht en volume bieden. Een bijzonder voordeel is dat de containers iedere 50 mm over de breedte, in te delen zijn met stalen schotten. Zo wordt de “bak” op het product aangepast (en niet andersom), is er eenvoudig in te dichten en kan door de solide constructie zonder probleem een doos met bijvoorbeeld bouten worden uitgestort.  

Solide schotten voor het creëren van vakken.

Doorsnede container. Hoogtes: achter/voor 180/110 mm. Ver- krijgbare dieptes 320 – 800 mm

Containerstellingen worden veel toegepast bij Installatiebedrijven. Met schotten worden vakbreedtes gecreëerd van 50 mm tot wel 1800 mm!

Naar wens dicht opeen te plaatsen. Iedere 33 mm in hoogte verstelbaar.

CONFECTIESTANGEN
Zogenaamde confectiestangen zijn een ideale methode om lastig te plaatsen producten simpelweg op te hangen. Niet alleen ontstaat er zo een hoge opslagcapaciteit, maar blijft het pakken en aanvullen praktisch en is er altijd overzicht. De ovalen confectiestangen kunnen in het midden en op meerdere posities in diepte (iedere 50 mm) worden geplaatst. Zo kunnen heel eenvoudig ronde voorwerpen van variabele diameter, zoals banden, velgen, rollen, op de stangen worden geplaatst. De foto geeft een situatie weer waarbij slangen zijn opgehangen.
Tevens is het systeem uitermate geschikt voor confectie in winkels (zie winkeltoepassingen)  Informeer naar de mogelijkheden.

BANDENSTELLINGEN
Het SUPER2 stellingsysteem leent zich uitstekend voor de opslag van banden, velgen, complete wielen of kabelrollen. In plaats van legbordliggers, worden specifieke ovalen buisliggers geplaatst voor de etages. Deze buisliggers met afgeronde vorm, voorkomen mogelijke beschadiging aan met name autobanden, die voor langere tijd worden opgeslagen. Etages zijn per 33 in hoogte verstelbaar. Een veel gebruikte diepte is 400 mm, maar naar wens kan deze, evenals de sectiebreedte variëren. Zie hiervoor maatvoeringen.

Accessoires

LADEN
Laden voor het ordelijk opbergen van uw goederen, zijn specifiek ontworpen voor het SUPER2 systeem. De lade hangt in op telescopische geleiders, die zijn voorzien van kogellagering. Laden zijn geheel uitgevoerd in een zeer degelijke kwaliteit verzinkt staal en volledig uitschuifbaar. Ze zijn op praktisch ieder moment, op iedere positie in het systeem te plaatsen. Vlak onder een legbord of direct boven elkaar. Optionele diepte- en breedteschotten voorzien in verdere indeling van de lade. Leverbaar in hoogtes van 66 mm en 165 mm. Informeer naar de diepte- en breedtematen.

VERRIJDBARE TRAP
Een verrijdbare trap wordt middels een scharnierstuk op een geleiderail aan de stelling bevestigd. De lichtgewicht trap rolt lineair langs de stelling. De trap en geleiderail zijn in gepolijst RVS uitgevoerd. Voor stabiliteit is het aan te bevelen de stelling aan de muur te fixeren met muurbeugels.Verrijdbare trappen vinden hun toepassing in archief, bibliotheek en kledingwinkels.

Overige accessoires:

Voetbeugel

Muurbeugels

Koppelbeugels

Etikethouder